Greenreality Lappeenranta

Otsikkoteksti

Greenreality Lappeenrannassa

Ingressi

Kaupungit ovat alustoja ilmastopäästöjen alentamisessa sekä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Kiertotalous on resurssien ja palveluiden kestävä toteuttamistapa. Jatkuva kulutuksen kasvu ja ilmaston muuttuminen aiheuttavat suuria paineita luonnon monimuotoisuudelle.

Lappeenrannan kaupunki on sitoutunut alentamaan kasvihuonekaasup√§√§st√∂j√§ ja¬†edist√§m√§√§n kiertotaloutta sek√§ luonnon monimuotoisuutta. T√§√§ll√§ on tehty¬†jo vuosia aktiivista ja kunnianhimoista ilmastoty√∂t√§. Uusin ilmasto-ohjelma on laadittu vuosille 2021‚Äď2030. Kiertotalouden tiekartta on hyv√§ksytty syyskuussa 2021. Luonnon monimuotoisuusohjelma¬†valmistui¬†vuonna 2023.¬†

Vihreä infotaulu, jossa lukee suurella tekstillä Greenreality Lappeenranta. Taustalla sumeana hiekkalinnan veistoksia ja sinistä taivasta.

Sisältöosio 1

Vähemmän sanoja, enemmän tekoja 

Tavoitteemme ovat kovat. Haluamme olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki ja tehdä töitä sen eteen etulinjassa. Lappeenranta on jo saanut paljon huomiota kestävän kehityksen teoillaan, mm:

  • Olemme olleet WWF:n Suomen ilmastop√§√§kaupunki 2014 & 2016
  • K√§yt√§mme ensimm√§isen√§ kaupunkina maailmassa vain EKOenergiasertifioitua s√§hk√∂√§
  • Olemme ensimm√§inen kaupunki Suomessa, joka hankkii ainoastaan biokaasu- tai s√§hk√∂autoja
  • Saimme Suomen kuntatekniikan palkinnon muovin erillisker√§yksest√§ 2018
  • Olemme Euroopan komission my√∂nt√§m√§n Green Leaf 2021 -palkinnon saaja
  • Lappeenranta valittiin sadan EU-ilmastokaupungin joukkoon kev√§√§ll√§ 2022
  • Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva oli maailman suurimman kaupunkien ja alueiden ilmastoliikkeen, Covenant of Mayors:n, ohjausryhm√§ss√§ 2022

Päämääränä on, että olemme hiilineutraali vuonna 2030. Vuonna 2050 kaupungissamme ei synny kaatopaikalle vietävää jätettä, kaupunki ei tuota ilmastopäästöjä, eikä se ylikuluta.

Sisältöosiot

45

Original ID
732
Translation ID
816
Sisältöosio 3
Vasen kenttä

Suomen ilmastopääkaupunki

Miltä tulevaisuus näyttääkään lapsen silmissä vuonna 2050 Lappeenrannassa ja koko maapallollamme?

Oikea kenttä