Lappeenrannan paikallisliikenteessä kulkee nyt myös sähköbusseja

By Pinla Nokkanen, 3 June, 2024
Pinkki sähköbussi, jossa lukee "Tässä Joukossa on sähköä" ja "Kuljetaan Joukolla"

Lappeenrannan paikallisliikenteessä on otettu käyttöön Etelä-Karjalan ensimmäiset sähköbussit. Uusia sähköbusseja on kuusi kappaletta ja ne ovat aloittaneet liikennöinnin Lappeenrannan alueella 31.5.2024. 

Sähköbussit ilmestyivät katukuvaan uusilla ilmeillä Jouko – Lappeenrannan seudun joukkoliikenteen -brändin pinkeissä teippauksissa. 

Sähköbussien hankinta on toteutettu bussiyhtiö Savonlinja Oy:n kanssa. Bussien hankinta tukee kaupungin strategiaa saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Noin puolet kaupungin päästöistä aiheutuu liikenteestä. Sähköbussien lisäksi paikallisliikenteessä on ajossa 9 dieselbussia sekä kaksi biokaasubussia. Yhteensä linja-autoja on 17.

Kaupunki on laskenut, että kuuden dieselbussin korvaaminen sähköbusseiksi tuo vuosittain vähintään 430 000 kg CO2-päästövähenemän.

Myös kaupunginvaltuuston hyväksymän Kestävän liikkumisen ohjelman toimenpiteissä vuosille 2025–2028 tahtotilana on ”Paikallis- ja lähiliikenteessä tavoitellaan hiilineutraaliutta suosimalla sähköbusseja ja mahdollistamalla latausinfran toteuttamisen.”

Lisätiedot

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Olli Hirvonen, kaupungininsinööri
Puh: 040 670 1566, olli.hirvonen@lappeenranta.fi

 

Comments