Kestävä kehitys

Original tid
8
By Sanna Laukkanen, 14 November, 2024

Jarrua ilmastonmuutokselle kiinteistö kerrallaan

ENERGY PLUS ENGINEERING (EPLUSE) ON VUONNA 2021 LUT-YLIOPISTON TUTKIMUKSEN POHJALTA PERUSTETTU YRITYS, JOKA EDISTÄÄ KIINTEISTÖJEN ENERGIATEHOKKUUTTA JA KANNATTAVIA ENERGIAINVESTOINTEJA.

Kiinteistösektorilla on merkittävä rooli maailmanlaajuisessa energiamurroksessa, sillä rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat lähes 40 % globaaleista päästöistä. LUT-yliopiston tutkimuksen mukaan energiatehokkuusparannukset voivat vähentää rakennuskannan päästöjä merkittävästi ja tuottaa samalla huomattavia kustannussäästöjä.

By Sanna Laukkanen, 13 August, 2024

Innovatiiviset energiaratkaisut

MAGNUS ASSOCIATES OY ON SUOMALAINEN PALVELUKONSERNI, JOKA KESKITTYY TEOLLISUUDEN KIERTOTALOUTEEN JA ENERGIARATKAISUIHIN. 

Yhtiö kehittää teollisuuden tarpeisiin innovatiivisia ja skaalautuvia ratkaisuja, jotka edistävät vastuullisuutta, parantavat taloudellista kilpailukykyä sekä vahvistavat toimitusvarmuutta. Sen toiminta perustuu avoimeen innovaatioon, kestävän kehityksen malleihin ja hajautettuun investointipolitiikkaan. 

Viipurin Golfilla on Lappeenrannassa kaksi kenttää, joista toinen, kaunis 18-reikäinen Etelä-Saimaa -kenttä sijaitsee Tuosan saaressa. Kenttä on yksi Golflehden kenttärankingin pelaajaäänestysten kestosuosikkeja. Etelä-Saimaa -kentän huoltohallin öljylämmitys vaihdettiin maalämpöön.

– Ilmastonmuutoksen takia halusimme pois epäekologisesta öljylämmityksestä. Maalämpö houkutti myös sen takia, että se tulee aikaa myöten edullisemmaksi. Öljyn hinta kun vaihtelee epävakaasti suhdanteiden mukaan, kertoo Viipurin Golfin toimitusjohtaja Kari Kalin.

By Sanna Laukkanen, 20 November, 2023

Hyvinvointia maakunnan jokaiselle asukkaalle 

ETELÄ-KARJALAN HYVINVOINTIALUE TEKEE TYÖTÄ ETELÄKARJALAISTEN HYVINVOINNIN, TURVALLISUUDEN JA TERVEYDEN ETEEN SEKÄ TAKAA SAAVUTETTAVAT JA OIKEA-AIKAISET PALVELUT MAAKUNNAN JOKAISELLE YLI 125 000 ASUKKAALLE.

By Sanna Laukkanen, 1 November, 2023

Suomen energiainfrastruktuurin uudistaja

EXILION TUULI KY ON YKSI SUOMEN SUURIMMISTA TUULIVOIMAN KOTIMAISISTA TUOTTAJISTA JA KESKEINEN KANSALLINEN TOIMIJA ILMASTONMUUTOKSEN HIDASTAMISESSA.

Yhtiö omistaa tällä hetkellä kolmetoista tuulipuistoa, joiden yhteenlaskettu nimellinen teho on 380 megawattia. Tuulipuistot tuottavat vuodessa noin terawattitunnin verran puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Etelä-Karjalassa Exilion Tuuli omistaa TuuliMuukon voimalat. Yhtiö on kiinnostunut myös teollisen mittakaavan aurinkohankkeiden kehittämisestä Etelä-Karjalaan.

KAIVOSTEOLLISUUS ON POIKKEUKSELLISEN HUOMION KESKIPISTEENÄ VIHREÄN SIIRTYMÄN VAATIMIEN METALLIEN, KUTEN KOBOLTIN, NIKKELIN JA LITIUMIN, RÄJÄHDYSMÄISESTI KASVAVAN TARPEEN MYÖTÄ. SAMALLA LISÄÄNTYVÄT MYÖS KAIVOSTOIMINNAN AIHEUTTAMAT YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET. RATKAISUJA KESTÄVÄÄN KAIVOSTOIMINTAAN ETSII JA KEHITTÄÄ METSO (AIEMMIN METSO OUTOTEC), JOKA TARJOAA PROSESSITEKNOLOGIAA SEKÄ LAITTEITA JA PALVELUJA MINERAALI-, METALLI- JA KIVENMURSKAUSTEOLLISUUDEN ALOILLE KAIKKIALLA MAAILMASSA.

Puumalan Golf on kolme vuotta lannoittanut osan viheriöistään kierrätyslannoitteilla. Lannoitteet on valmistettu Nanopar Oy:n kehittämällä Paskíer®-prosessilla, joka perustuu prosessiteollisuudessa, biokaasulaitoksilla ja jätevedenpuhdistamoilla syntyvien orgaanisten sivuvirtojen infrapunakuivaamiseen.

– Golf-kentät ovat ongelmissa hiilijalanjälkiensä kanssa. Kierrätyslannoitteet ovat oiva keino pienentää ilmastovaikutuksia, kertoo Nanoparin markkinointipäällikkö Mari Tarkkonen.

ETELÄ-KARJALAN JÄTEHUOLTO OY TUOTTAA ETELÄKARJALAISTEN ASUKKAIDEN BIOJÄTTEISTÄ JA JÄTEVEDENPUHDISTAMOJEN LIETTEISTÄ BIOKAASUA, JOTA HYÖDYNNETÄÄN LIIKENNEPOLTTOAINEENA. VUONNA 2020 KÄYTTÖÖN OTETTU KUKKUROINMÄEN BIOKAASULAITOS AUTTAA OMISTAJAKUNTIA YMPÄRISTÖTAVOITTEIDENSA TOTEUTTAMISESSA VÄHENTÄMÄLLÄ LIIKENTEEN PÄÄSTÖJÄ MAAKUNNASSA.

Imatran Lämpö Oy:n kaukolämpöasiakkaiden määrä kasvoi vuoden 2022 aikana enemmän kuin kolmena edeltävänä vuonna yhteensä. Syy nopeaan kasvuun löytyy rajan takaa: Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa on saanut niin yritykset kuin kuluttajatkin etsimään vaihtoehtoisia lämmönlähteitä maakaasulle sekä öljylle. Lämmitystapamuutosten myötä asiakkaiden CO2-päästöt ovat merkittävästi pienentyneet.